USA

  • 0

USA

The land of hope and dreams.

Fra New York Citys skyskrapere til Grand Canyon. Fra Floridas tropevarme til Alaskas tundra, fra Disneyland til Graceland, fra Det Hvite Hus til Waikiki.

Først og fremst la oss invitere deg til å besøke dette fantastiske kontigent. Her kan du utforske de forskjellige destinasjonene som finnes i hele USA. 50 stater, District of Columbia og fem territorier er fylt med landemerker som har blitt ikoner av nasjonen. Utallige opplevelser venter deg, fra naturskjønne kystlinjer og fjellkjeder til endeløse prærielandskap, ørkener og daler. Spennende storbyer med ulik sjarm til mindre lokalsamfunn.

USA er verdens tredje fremste turistmål med 51 mill besøkende i 2006, litt mindre enn Frankrike og Spania. Turismen til USA er økende, etter å ha falt kraftig i 2002 og 2003. Også hver besøkendes pengebruk har tatt seg opp. California, Florida, Texas og New York er mest populære reisemål. Turistenes opprinnelsesland følger mønsteret i utenrikshandelen ellers – flest besøkende er canadiere og mexicanere, fulgt av briter, japanere og tyskere.

Blant amerikanere er byferie og shopping den uten sammenlikning vanligste aktiviteten på ferie utenlands. Men også besøk til historiske steder er viktig, ikke minst i Europa. Lengre turer for jakt, fiske eller ferie på camping, i fjellet eller på en ranch er lite vanlig.

Historie 

De fleste har en sterk mening om USA, og uansett om man elsker eller hater landet, må man innrømme at få nasjoner har så grundig satt sitt preg på resten av verden. Nesten uansett når eller hvor du befinner deg, vil du kunne se eller høre noe som stammer fra det selvutnevnte Land Of The Free, og de aller fleste har en ganske klar formening om hvordan det er i USA, selv uten å ha vært der.

Så gjør prosessen kort, reis til dette fantastiske landet på din neste ferie.

Velkommen skal du være!

Fakta om USA

  • Offisielt navn: Amerikas forente stater
  • Hovedstad: Washington DC
  • Folketall: 301 932 147
  • Areal: 9 629 091 km²
  • Styreform: Føderal republikk
  • Valuta: Amerikanske dollar (USD)
  • Språk: Engelsk
  • Retningsnummer: +1

MERK! Norge er med i ”Visa Waiver Program”, og alle reisende må fylle ut et elektronisk skjema for ESTA før avreise. Skjema finner du her: https://esta.cbp.dhs.gov/esta

Les mer om USA her