Tenerife

  • 0

Tenerife

Fra den vidåpne vulkanen Mount Teide til fantastiske strender.

Tenerife er den største av de 7 bebodde Kanariøyene og med 2 034 km2 er Tenerife Spanias største øy. Den tilhører provinsen Santa Cruz de Tenerife og er selv den mest folkerike øya på Kanariøyene og i Spania. De andre større øyene i provinsen er La Gomera, El Hierro og La Palma.

Øya ligger i Atlanterhavet ca. 300 kilometer fra Afrikas kyst, og er av vulkansk opprinnelse.

På Tenerife ligger vulkanen Pico del Teide (3718 moh.). Ved siden av å være Spanias høyeste fjell er Pico del Teide også verdens tredje største vulkan. Landskapet rundt vulkankjeglen er stedvis preget av fortsatt vulkansk aktivitet. På grunn av høyden, er toppen ofte snøkledt, og i perioder kan man gå på ski i terrenget over ca., 1200 moh.

Tenerife besøkes årlig av ca. 5,1 millioner turister, øyas næringsliv og infrastruktur er tilpasset dette. De viktigste feriesentrene er Puerto de la Cruz i nord og Los Cristianos og Playa de las Americas i syd. I landbruket produseres hovedsakelig bananer, poteter, tomater og vin. Det er den eneste øya som har to store flyplasser og to store havner, og de andre øyene har bare en havn og en flyplass hver. Øya er den i øygruppen som mottar det største antallet passasjerer og turister fra forskjellige steder. Det er også en av de viktigste turistattraksjonene i Spania. Karnevalet på Tenerife er blant de 10 største i verden, men ikke så kjent som en del andre, som de i Rio, Mardi Gras (New Orleans) eller Venezia.

Foruten sol, snø og sjø, har øya en del unike attraksjoner, som serpentinveier i samme klasse som Trollstigveien, bare smalere (rundt Masca som ligger i kanten av et krater med sti ned til havet), og verdens største og sannsynligvis eldste drageblodstre.

, inneholder denne sub-tropiske paradis øya unike planter, blomster og dyreliv som vil glede deg. Med store barer, kafeer, restauranter og nattklubber vil det imponere de aller fleste. Du vil se hvorfor denne flotte øya har noe for alle uansett hva du foretrekker. Alder eller interesse for dykking til chilling på stranden. Tenerife vil være det meste for de fleste.