Szeged

  • 0

Szeged

Szeged er senteret i Csongrád fylke, som ligger ca. 165 kilometer sørøst for Budapest, nær landets sørgrense, der elvene Tisza og Maros får felles løp. Szeged ligger nær grensen til Serbia og Romania. I byen og i umiddelbar nærhet ligger det mange termiske bad, kurbad og spa/velvære-hoteller.

Szeged er landets tredje største by, med ca. 170.000 innbyggere.
Byen har et kontinentalt klima, som stadig blir mer og mer mediteransk, med sine mer enn 2200 sol timer i året. Her har vi grunnen til at byen kalles for solskinns -byen!

Vi er stolte over at byen vant The European Quality Award for sitt arbeid med oppussing og vedlikehold av byens sentrum.
Vi er også stolte over våre berømte produkter som paprika og Pick salami. Paprika i Ungarn smaker nok mer som chili, og Szeged regner seg selv som” paprikaens hovedstad”. Pick Salami produserer winter salami, basert på gamle tradisjoner, og produksjonen foregår selvfølgelig i Szeged!

Szeged er en tradisjonell universitetsby, med tusener av studenter, hvor mange er utenlandske fra hele verden.

Byen har også festivaler gjennom hele året. Fra mai til November er det festivaler nesten hver helg, og vi nevner for eksempel fiskesuppe-festival, blomster-festival, grill-festival, øl-festival, mat-festival og vin-festival.

Napfényfürdö Aquapolis Szeged / Spa Complex
Her er det til sammen 13 vann sklier, 9 innendørs og 4 utendørs, med til sammen ca. 1.000 meter sklier for eventyrlystne gjester! I” vannbyen”, et nytt innendørs eventyr-område, venter motstrøms basseng, vannfall, fosser og andre morsomme innslag. I det unike Baby/Mamma området kan foreldre legge barna til å sove, mate dem eller skifte på dem i rolige omgivelser inne i badekomplekset. Det meste av nødvendig utstyr tilbys. I barnas paradis kan barna leke i et fireetasjes labyrint- hus, og et spillehjørne venter på de minste. Inne er det også et nytt eksklusivt stille /velvære område for dem som virkelig vil slappe av.
Dette området tilbyr unik avslapping og stillhet for alle gjester over 16 år.

Hotel Forrás har direkte forbindelse med Spa og velvære-komplekset.

 

Les mer om Szeged her


Szeged – Ungarn

Våre hoteller i Ungarn

Budapest
Corinthia Hotel Budapest
Kempinski Hotel

Szeged
Hungest Hotel Forrás