Spania

  • 0

Spania

Spania er mer enn tyrefekting, flamencodans og overfylte strender.

Det er et spektakulært og mangfoldig land som kan tilby alt mellom himmel og jord.

I nord er det grønne berg så langt øye kan se og i sør er det «marokkansk sahara» landskap og arkitektur. Spanjolenes gjestfrihet og det gode klimaet har tiltrukket feriegjester i årevis. Men Spania er som sagt langt mer enn overfylte Kanariøystrender og luksuriøse sommerhus på Costa Brava kysten.

Flamenco, kunst, kultur, malerkunst, litteratur og sport. Spania oser av severdigheter og tilbud til turister. Det behagelige klimaet har gjennom årtier virket som en kraftig magnet på turister, spesielt fra Nord-Europa. Men Spania er mer enn charterturisme og grisefester på Mallorca. Landet har en fantastisk og voldsom historie. Flere verdensberømte kunstnere som Dalí og Picasso hadde en sterk tilknytning til Spania. Landet byr på alt fra deilige strender ved Costa del Sol, grønne frodige landskaper i Baskerlandet til Gaudis eventyraktige arkitektur i Barcelona.

Spania ligger i Vest-Europa og omfatter størstedelen av Den iberiske halvøy, i tillegg til to øygrupper (Kanariøyene i Atlanterhavet og Balearene i Middelhavet) og to byer (Ceuta og Melilla) i det nordlige Afrika.

Fakta om Spania

  • Offisielt navn: Republikken Spania
  • Hovedstad: Madrid
  • Folketall: 40 448 191
  • Areal: 506 030 km²
  • Styreform: Monarki
  • Valuta: Euro
  • Språk: Spansk
  • Retningsnummer: +34