Side

  • 0

Side

Det fargerike og allsidige feriestedet på Tyrkias solrike Middelhavskyst, beliggende midt mellom Antalya og Alanya.

Her finner du en sjarmerende blanding av gammelt og nytt. Det finnes et stort utvalg av shopping, restauranter og fornøyelser. Side har også to gyllengule strender på hver side av halvøya der gamlebyen og sentrum ligger. Den vestre stranden er langgrunn og midt i blinken for småbarnsfamilier og for deg som elsker late dager i vannkanten.

Lunsj og forfriskning er aldri langt unna. På den østre stranden er det mindre aktivitet og færre fasiliteter, men ideelt om man ønsker mer fred og ro. Mellom strendene ligger gamlebyen og utgravinger fra den opprinnelige havnebyen Pamphylia, som distriktet het i romertiden. De storslagne ruinene danner inngangsportalen til et sjarmerende bysentrum. I de små, brosteinsbelagte gatene er det livlig fra morgen til kveld.

Foruten butikker av mange slag, finnes det her lokale og internasjonale restauranter, barer og et stort diskotek. For den historieinteresserte er bymuseet med sin store samling romerske skulpturer og restene av Apollon tempelets populære severdigheter. Det romerske teateret er restaurert og viser både konserter og teaterforestillinger.