Praha

  • 0

Praha

Velkommen til den gylne byen eller byen med de tusen spir.

Å vandre rundt i Prahas gater å beskue den flotte arkitekturen er en fantastisk opplevelse. Vakre bygninger i ulike stilarter og farger omkranser byens mange torg, og restauranter, kafeer og gallerier ligger side om side. Praha sies å være en av Europas vakreste byer og det er ikke uten grunn at den er ført opp på Unescos liste over verdens kulturminner.

Praha har en rekke severdigheter å by på og den mest besøkte turistattraksjon er Karlsbroen som binder bydelen Mala Strana (Lillesiden) sammen med Stare Mesto (Gamlebyen). Broen ble bygget på 1300-tallet av Karl IV og var fram til 1800-tallet den eneste broen som forbandt de to sidene av Praha sammen. Her vrimler det av folkeliv dag som kveld, og det er et populært sted for byens lokale musikanter og suvenirselgere som holder koken hele dagen året rundt. For å oppleve en magisk stille stund på et legendarisk sted anbefales det å ta turen hit en tidlig morgen eller på natten.

Byen er kjent for sitt rike kulturliv og har en teaterhistorie som strekker seg tilbake helt til slutten av 1700-tallet. Her kan man finne noe for enhver smak innenfor teater, opera og ballett. Praha er også velkjent fro sine fasjonable pantomimeforestillinger og marionett dukketeater.

Shoppingmulighetene er også gode i Praha enten man besøker butikkene og sentrene som ligger i sentrum, eller om man tar undergrunnsbanen til et av de mange shoppingsentrene som ligger utenfor byen. Her finner man alt fra internasjonale billigkjeder til eksklusive moteforretninger. Dersom man er på utkikk etter suvenirer eller noe som er typisk for Praha bør man ta turen innom en av de mange krystallforretningene. Byen er fullspekket av lekker krystall fra Böhmen og er kjent for sine lange glasstradisjoner. Å fylle handleposene med krystall er veldig populært blant turistene ettersom prisene er lave og kvaliteten høy.

Dersom man er i Tsjekkia for å oppleve den tsjekkiske kulturen kommer man ikke unna øldrikkingen. Landet er ledende innen bryggerivirksomhet og det sies at tsjekkerne er blant de som drikker mest øl i hele verden og det hele 160 liter pr. hode i året. Praha har mange koselige øl haller og puber som serverer øl til et prisnivå som vi bare kan drømme om her hjemme.
Er du en øl elsker og ønsker å oppleve Praha kan du like gjerne lære deg følgende først som sist;

” Jedno pivo prosím! Na zdraví!” 


Praha – Tsjekkia