PHUKET

  • 0

PHUKET

Få steder er ditt opphold i solen så avhengig av beliggenhet som på Phuket. Om du er en romantiker, eventyrer, partyløve eller er på familietur – her finner du en strand for alle. Det eneste du må gjøre er å velge riktig!

Phuket er Thailands største og mest populære turistmaskin med en årlig invasjon på ca fire millioner turister. Eller enklere sagt, nesten hele Norges befolkning drar hit hvert år. På denne øya har man alt man kan drømme om i et paradis. Eviglange strender, romantiske solnedganger og barnevennlige resorter.

Phuket er Thailands største øy og Sørøst-Asia `s mest populære feriemål. Med flotte strender og krystallklart vann i Andaman sjøen tiltrekkes turister fra hele verden hit. I de senere årene har Phuket utviklet seg til å bli en ferieøy i verdensklasse med elegante boutique resorts, vannsport, shopping og pulserende natteliv.

swh-416

Patong Beach er den delen av øya som har flest festgale turister og byen består av shopping, restauranter, gogo-barer, skreddere, gallerier og en masse ulike butikker. Dette er stedet for de som foretrekker ikke å ha det rolig på en ferie. Likevel er det greit å dra inn til byen for å oppleve atmosfæren og ikke minst det yrende folkelivet som alltid er tilstede.

Karon og Kata Beach er stedet som passer perfekt for barnefamilier. Her er det fine og lange strender og de fleste skandinaviske familier drar hit. På begge stedene finnes et godt utvalg av restauranter, barer og diverse butikker, men nattlige tilbud skal man ikke skryte av.

Karon Beach ligger i utkanten av Phuket`s smaragd grønne åser og det krystallklare vannet i Andaman havet utfolder seg i horisonten. Karon Beach viser fram sin majestetiske feie som en av de fineste myke hvite sandstrender som finnes hvor som helst på øya. Det er et populært feriested som tilbyr den besøkende alt som forventes av en tropisk øyferie i paradis.

Kata Beach er en 2 km lang hvit sandstrand med grunt vann og er det perfekte valget for familien som ønsker fritid og nytelse. Som Patong Beach eller Karon Beach, Kata Beach tilbyr shopping, restauranter, sightseeing, snorkling, dykking og andre muligheter. Hvis du ønsker å unngå mer overdreven underholdning, liv og røre, da er Kata stedet å gå. Verdien for pengene er også stor.

Kamala Beach ligger nord for Patong. En roligere strekning av sand og med mer avslappet følelse. Denne bukten omgitt av skogskledde åser er en av de vakreste stedene i Phuket. Med sitt rolige tempo har Kamala de siste årene blitt et yndet sted for pensjonister og andre barnefamilier som bor på små og store hoteller, villaer og leiligheter. En rekke luksusvillaer og hoteller er under bebyggelse med flott utsikt over Kamala bukten. Mens Kamala ikke trekker turister i samme hopetall som andre steder på øya, så har det en viss nisje. De som kommer hit sier «vi liker det akkurat som det er og ikke si det til noen så de vil komme å ødelegge det».

Surin Beach er en fantastisk lang og hvit sandstrand og bedre kjent som «millionerstranda». Dette er pga de mange luksuriøse resortene ligger på rekke og rad og tiltrekker seg rikfolk og kjendiser. Her finnes det også en hel del fancy millionærvillaer i åsen over stranden. Det finnes mange gode restauranter og vinbarer og her vil de mest kresne ganer bli tilfredsstilt.

Surin Beach er perfekt for de som snorkler eller driver med kajakkpadling. Boogie boarding og surfing er også populære aktiviteter. Surin er stedet for de som elsker golf. Her finnes nemlig Thailands nest eldste golfbane, nå utviklet seg til å bli en offentlig park.

Bang Tao er en studie i kontraster, med luksuriøse resorter og villaer langs den 6 km lange stranden og bare noen minutter unna byen Cherng Talay. Stranden og sanden er kritthvit og bukten er en av de vakreste i området. I tillegg er det også blitt en populært sted for vindsurfere. Den nordlige enden av stranden er så langt uberørt av utviklingen og her er det fortsatt et område hvor de besøkende kan oppleve at de har stranden for seg selv.

Bortsett fra stranden, et par barer og restauranter er det ikke mye å ta seg til. Her er det ingen vits i å forlate resorten du bor på. Et stort område midt i Bangtao beach ligger Laguna Phuket som er et av Asias største resort-komplekser, bestående av Banyan Tree Phuket, Sheraton Grande Laguna, Dusit Thani Laguna Phuket, Laguna Beach Resort, Outrigger Laguna Phuket Resort & Villaer, Best Western Allamanda Laguna Phuket og Laguna Holiday Club Resort. Dette er stedet som er perfekt for bryllupsreisende!

http://www.lagunaphuket.com