Orlando

  • 0

Orlando

The Entertainment Capital of the World, – absolutt et fortjent kallenavn på verdens største ansamling av opplevelser av alle slag. Mye har forandret seg siden Walt Disney i all hemmelighet kjøpte opp litt sumpland med sine visjoner for bruken, men navnet er i dag mer fortjent enn noen gang før.


Du kjenner stedet som Seaworld, jeg kaller det Lykkeland. Og nå plasker en spekkhogger inn i manesjen.

Vi befinner oss i Orlando, nærmere bestemt på et tribunesete i Shamu Stadium i SeaWorld. En spekkhogger underholder en fullsatt tribune med til tider utenomjordiske sprell. Showet heter” Believe” – ”Tro på det” – og er splitter nytt.

Det er ikke noe rart underholdningen er fra øverste hylle. Anheuser-Busch Adventure Parks har brukt fire år på å gjøre” Believe” til tidenes største attraksjon. Ingenting er overlatt tilfeldighetene. I vannet plasker de mest lærenemme spekkhoggerne sammen med de dyktigste instruktørene.

Du får gåsehud av å se samspillet mellom havets kjemper og de akrobatiske tobente. De danser, hopper og spretter til musikk og koreografi som tatt ut av Broadway. Vi våger påstanden:” Believe” er den nye attraksjonen du bare må ha med deg når du besøker Orlando.

Everglades sumper har du nok hørt om. Men visste du at de starter i Kissimmee River like utenfor Orlando? Båten flyr lavt over sumpene. Sypresstrær henger helt ned i vannoverflaten, slanger og skilpadder forsvinner under vannskorpen når den typiske propelldrevne sumpbåten full av turister kommer for nær.  Bare alligatoren er selvsikker – og nysgjerrig – nok til å ligge og plire med øynene akkurat i overflaten. Jeg er en av mange passasjerer om bord i en såkalt airboat fra selskapet Airboat Rides i Kissimmee en liten times biltur fra Disneyworld og alle de andre temaparkene og attraksjonene i leke byen Orlando.

Dette er annerledes fordi vi er på safari – om enn bare en time – i en sump som ligger i fri natur. Derfor føles det ekstra eksotisk når en skilpadde ruller en trestokk og forsvinner under vann eller en diger alligator ligger i sivet og gaper.

Når du først er i Orlando på ferie er en utflukt til sumpene i Kissimmee en velegnet dagstur og et alternativ til alle temaparkene. I tillegg får du følelsen av å ha vært til en miniatyrversjon av selve Everglades.

Glem ikke et besøk til Universal Studios, Islands of Adventure eller The Wizzarding World of Harry Potter. Ja, Orlando er underholdnings by nummer en!

Les mer om Orlando