New York

  • 0

New York

– Start spreading the news. I want to be a part of it.

The Big Apple, byen som «aldri sover». Byen blir ofte referert til som New York City eller City of New York. Kjært barn har mange navn, og de fleste av dem passer faktisk på New York.

New York er den største byen i USA. Byen ligger i delstaten New York og har 8,5 millioner innbyggere. Storbyområdet New York (New York Metropolitan area, eller Greater New York) er et av de mest folkerike byområdene i verden, med rundt 20 millioner innbyggere. New York består av fem bydeler (boroughs): Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens og Staten Island.

40 millioner turister besøker New York hvert år. Byen er hyperaktiv, livlig og kaotisk og tiltrekker alle slags mennesker. Dette gjør byen til en multikulturell storby. Det er endeløse mengder av severdigheter i byen, men et par forslag kunne være bl.a. Empire State Building, Ellis Island, Frihetsgudinnen, Times Square og museer som blant annet Metropolitan Museum of Art. Andre viktige årsaker til det høye antallet besøkende er shoppingmulighetene langs Fifth Avenue og teaterstrøket Broadway.

New York har også flere populære friområder, der Central Park er det mest kjente. Flushing Meadows Park i Queens er en annen stor park.

Les mer om New York her