Miami

  • 0

Miami

Ikke reis fra Florida uten å ha utforsket Miami.

Den spennende havnebyen Miami er en storby med stor S. Fra South Beach med sitt Art Deco-område og ultra hippe shopping – som for eksempel Bal Harbour og Lincoln Road – til cubansk kultur i Little Havana. Miami er rett og slett en by med fart og moro.

Du visste for eksempel kanskje ikke at Art Deco i South Beach er USAs største, registrerte historiske område for det 20 århundre? Bydelen teller over 800 historiske bygninger i forskjellige fasonger og arkitektoniske stilarter som alle ble bygget på 1920 og 1930-tallet

Når du går i land fra båten eller ankommer luftveien kan du melde deg på guidete fotturer gjennom bydelen – eller om du er ung, kjapp og rastløs – du kan ta på deg sykkel eller inline-skøyter gjennom Art Deco District som om du hører hjemme der.

Om vi skal bruke ett ord på å definere bydeler som Little Havanna og Espanola Way så må det bli variasjon. Espanola Way er egentlig en del av South Beach. Denne historiske spanske landsbyen som ble bygd på 1920-tallet virket som en magnet på vagabonder og bohemer. Hit trakk de i flokk og følge, dikterne, poetene, kunstnerne, musikerne – Espanola Way ble en smeltedigel for alt som var nytt og spennende. Og i dag trekker bydelen igjen til seg de av oss som er ute etter noe annet enn massekultur. Her rår ikke de store kjedene blant butikker og restauranter. Tvert imot. Her ligger kunstgalleriene, butikkene og restaurantene med lokalt særpreg side om side.

Gaten Calle Ocho er Little Havannas Main Street – hovedgate. Her føler du deg som i Cubas hovedstad uten å være der. Spansk er språket, cubansk er både maten, luktene og kulturen. Midt på dagen – når solen steker som verst – sitter cubanerne i skyggen og spiller sjakk, kort eller pludrer om livets tilfeldigheter. Nærmere den berømte siestafølelsen kommer du ikke i Nord-Amerika.

Etter en lang dags ferd på varm asfalt frister det kanskje med litt strandliv. Ja, for du har vel valgt et hotell på stranden? Metropolen Miami kan skilte med milevis med hvite sandstrender og nærliggende naturparker.

I tillegg ligger det to nasjonalparker like utenfor bygrensen. Everglades National Park med sitt eksotiske dyreliv og Biscayne National park med det kontinentale USAs eneste levende korallrev er tropiske natureldoradoer det er trist å dra videre uten å avlegge et besøk.

Les mer om Miami

Se film