Madrid

  • 0

Madrid

Madrid er en evig pulserende, bråkete, festende storby midt i Spania.

Madrid har parker, boulevarder, gamle bydeler, koselige plasser og typiske spanske barer. Hovedstaden tilbyr også noen fantastiske og kulturelle severdigheter. Madrid vil slå bena vekk under enhver turist.

Madrid er hovedstaden i Spania og den autonome regionen Madrid. Byen har over 3,1 millioner innbyggere og ligger 667 m o h. Madrid ligger midt i Spania.

Byen er velregulert og vakker, uten å ha den glamour og brukervennlighet som Barcelona kan vise til. Derimot er mengden av alt du finner her enorm, og byen er spekket med museer, gallerier, parker og et yrende kafé-, restaurant- og natteliv. Madrid har også mange klostre og mer enn 100 flotte kirkebygg. Blant dem finner man San Isidro el Real fra midten av 1600-tallet med mange kunstverk og San Francisco el Grande fra rundt 1780. Ved Plaza de Cibeles krysses den av den mektige parkgaten Paseo del Prado.

I Madrid er også fotballpopulariteten enorm. Alle kjenner til Real Madrid, kongens egen klubb. Her aksepteres bare seier fra stallen som ofte kalles Galacticos. Hvis du ramser opp verdens mest berømte spillere de siste 20 årene, er det en stor sannsynlighet for at de fleste du nevner har spilt for Real Madrid; Zinedine Zidane, David Beckham, Ronaldo, Cristiano Ronaldo, Kaka, Arjen Robben, Roberto Carlos, Luis Figo, Clarence Seedorf, Raul osv. Stjernegalleriet til Real Madrid spiller sine kamper på Santiago Bernabeu stadion.

Men Madrid har en stor klubb til, nemlig Atletico de Madrid. Klubbens stadion heter Vicente Calderon.

Nordmenn har for alvor fått øynene opp for Madrid, og den spanske hovedstaden er i dag et populært reisemål – spesielt for de som ønsker seg en oval weekend. Den er et eldorado for shopping, har et meget bredt og variert kulturtilbud og et heftig restaurant- og natteliv.

Ikke rart den ofte omtales som «byen som aldri sover». 

Madrid

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank