Gran Canaria

  • 0

Gran Canaria

Gran Canaria er en av de siste europeiske paradisøyene – et kontinent i miniatyr.

Øya tilbyr frodige skoger, eksotisk fauna og flora, Sahara-lignende sanddyner, fjell, vulkanske kratre som er rare og forfjamset av snø på de høyeste toppene.

Den mest dynamiske hovedstaden blant Gran Canaria er den sørligste av Kanariøyene, en øygruppe i Atlanterhavet, ca. 210 km fra den nordvestlige kysten av Afrika. Gran Canaria er den tredje største av Kanariøyene, etter Tenerife og Fuerteventura. Kanariøyene tilhører Spania.

Gran Canaria har en befolkning på 789 908 innbyggere, hvorav 377 600 (2003) bor i hovedstaden Las Palmas de Gran Canaria. Las Palmas de Gran Canaria er også hovedstaden i provinsen Las Palmas, og en av de to hovedstedene på Kanariøyene. Stranden Las Canteras ligger i hjertet av byen Las Palmas.

Markedet i fiskerlandsbyen Arguineguin (i kommunen Mogán) er øyas største. Det er åpent på tirsdager. I denne landsbyen bor også mange nordmenn fast eller i vinterhalvåret og Sjømannskirken finnes også her. Det er ikke uvanlig med skilt og informasjon på norsk/skandinavisk her og enkelte norske varer i butikkene.

Antallet årlig besøkende: 2,2 millioner.

Vi hjelper deg til å finne de mest interessante stedene å besøke på øya. De mest populære strendene, hoteller og leiligheter og alle de essensielle reisetips som vanligvis er så vanskelig å finne. Denne fascinerende øya har noe for alle. Uansett hvilken smak eller alder, vil du finne det perfekte stedet å tilbringe din dyrebare tid og et stort utvalg av ting å gjøre for å forvandle din reise til en fantastisk ferie.

Kom og oppdag Gran Canaria med oss, vi lover deg en solrik og behagelig opplevelse. Kanariøyene og ikke minst utrolig vakre kystlinjer og spektakulære strender.