Budapest

  • 0

Budapest

Ønsker du å kombinere shopping, festing, spa og kultur? Da er Budapest byen og reise til.

Byen ligger vakkert til ved Donaus bredder, som deler byen inn i bydelene Buda på vestsiden og Pest på østsiden. Budapest er kjent for sitt yrende folkeliv og det er ikke uten grunn at nordmenn som studerer i Ungarn reiser inn til landets hovedstad i helgene for å få med seg ukens festligheter.

Byen kan by på mange ulike restauranter, kafeer og barer så her er det bare å velge og vrake etter lyst & behov.
Shoppingmulighetene er gode, og for shoppingfrelste bør gatene Vàci, Haris, Pàrizsi og Andrassy merkes av på kartet. I tillegg kan shoppingsenteret Arena Plaza som ligger rett ved Keleti togstasjonen være verdt et besøk.

Se Lonely Travels Topp Ti opplevelser i Budapest

Byen mangler heller ikke kulturelle severdigheter. Her finner man kulturskatter som perler på en snor, og mange opplever byen som et eneste stort museum.

Er det noe Budapest er kjent for fremfor alt annet så er det byens rike utvalg av bad med temperert mineralvann, som skal ha en helsebringende effekt. Folk med ulike typer helseplager kommer til byen ene og alene på grunn av badene, men også de som kun ønsker å prøve det for opplevelsen sin skyld lar seg friste.

Det mest kjente og populære badet i byen er Gellért-badet. Her har man mulighet til å velge fra en rik meny av ulike behandlingstilbud eller man kan nyte de ulike badene. Et annet tips er Széchenyi-badet, som ligger i byens park og er Europas største termiske bad.

Les mer om Budapest her


Budapest – Ungarn

Våre hoteller i Ungarn

Budapest
Corinthia Hotel Budapest
Kempinski Hotel

Szeged
Hungest Hotel Forrás