Antalya

  • 0

Antalya

Antalya blir populært kalt «den tyrkiske rivieraens hovedstad» og er en storby. 

Bykjernen myldrer av liv og er utvilsomt et “must” for shoppingelskere. Gamlebyen, Kaleici, er med sine trange gater og bouganvillakledde hus en del av Antalyas hjerte og et område som må avlegges et besøk. Her finnes byens eget symbol, «Yivli minaret», minareten fra 1200-tallet og byporten reist til keiser Hadrians ære i år 130 f.Kr.

Nederst i den gamle bydelen ligger den gamle havnen. Et sjarmerende område som myldrer av liv og røre. For den kulturinteresserte finnes det mange museer å velge blant i Antalya. Byen er et godt utgangspunkt for utflukter i omgivelsene, f.eks. de gamle ruinene Perge, Phaselis og Termessos.

Antalya er stedet de fleste flyr til når man starter ferien i Tyrkia og områdene syd og nordvest for byen er yndede turistmål. Vil man bo i selve byen er det mulig å kombinere det med en badeferie.

Ser du etter en reise til Antalya, Tyrkia? Finn fantastiske tilbud på pakkereiser. Bestill fly og hotell raskt og rimelig.

Les mer om Antalya