Alanya

  • 0

Alanya

Det første man ser av Alanya er den høye og imponerende klippen som reiser seg opp av havet og skiller by og strand i to.


På toppen av klippen er den gamle forsvarsmuren vel verdt et besøk. Om kvelden er den vakkert belyst. Nedenfor klippen brer byen seg ut på hver sin side, med flotte hvite bygninger. Byens befolkning hevder stolt at Markus Antonius en gang i tiden ga bort Alanya i kjærlighetsgave til Kleopatra.

Langs Alanyas to lange sandstrender kan man prøve mange forskjellige vannsportaktiviteter.  Alanya har et stort shopping- og fornøyelsestilbud, særlig basarområdet med sine smale, trange gater bør besøkes. Her kan du finne et stort utvalg av tepper, gull og skinn, samt et stort utvalg av rimelige merkekopier.

Husk å beregne god tid så du kan prute til “beste pris”! Restauranter og barer ligger tett i den store hovedgaten, og er sammen med Alanyas velkjente havnekvarter, et samlingssted på kveldene. Her er det fullt av liv og røre til langt inn i de små timer.