Vilnius

  • 0

Vilnius

Hovedstaden i Litauen er den største og vakreste byen i landet. Vilnius ble først nevnt i 1323 i et brev av Litauens store hersker og hertug Gediminas, som inviterte håndverkere og kjøpmenn fra hele Europa å slå seg ned her. I dag er det en moderne by med 542 000 innbyggere. Byen har et fantastisk utvalg av barokk og gotisk arkitektur og en av de største gamle byer i Sentral -og Øst-Europa, som tar opp 360 hektar og er på UNESCO World Heritage List.

Symbolene i Vilnius er det Øvre Slottet på Gediminas Hill, bygget mange århundrer siden, og katedralen på byens største torg. Domkirken er den viktigste helligdom for katolikker i Litauen, men det er også et grasiøst stykke klassisk arkitektur. Innen 2009, Litauens årtusen, Nedre Slott, bygget opprinnelig i det 16. århundre, har blitt gjenreist ved siden av katedralen etter omfattende renovering.

Vilnius sjarmerer alle besøkende med sin romantiske atmosfære og stilfulle kafeer som preger sommeren i den gamle bydelen i trange gater og fortau. Den gamle bydelen og dens historiske bygninger lager en perfekt scene, særlig sett fra Vilnius ‘skyskrapere i det travle nye forretningssenteret.

Den litauiske hovedstaden har flere moderne og populære kjøpesentre, som selger det siste innen verdens mote. Litauisk øl regnes for å være nasjonal drikke og du bør ikke gå glipp av en sjanse til å prøve den sammen med et fat fra et særegent utvalg av nasjonale retter. Natten i Vilnius er rett og slett uimotståelig og kan tilby en rekke opplevelser i sine klubber og barer.

Bortsett fra ulike SPA-sentre i Litauen er det også en hel del medisinske selskaper som samarbeider med erfarne leger, tannleger og ulike klinikker. Det er høy kvalitet og medisinsk behandling er vel verdt pengene og man sparer enormt i forhold til i Norge.


Palanga – Litauen

Vilnius – Litauen