Tulum

  • 0

Tulum

Tulum er en prekolumbiansk mayaby på østkysten av Mexico mot det Karibiske hav.

Byen var opprinnelig omkranset av en forsvarsmur.

Et par timers kjøretur nedover kysten fra Cancun ligger Tulum. Tulum har en magisk strand og tiltrekningskraften er enorm, og mange beskriver den som en av verdens vakreste. Havet utenfor Tulum er krystallklart og byr også på snorkel/- dykkeopplevelser i verdensklasse. Likevel er det Maya ruinene som Tulum er mest kjent for og stedet tiltrekker seg store mengder av turister hver eneste dag.

Ruinene er ikke fult så spektakulære som de er i Chichén Itza, men det som gjør stedet så unikt er plasseringen med turkis fargede havet i bakgrunnen. Området er relativt lite og man trenger ikke mer enn et par timer for å utforske stedet, men det kan bli ekstremt varmt så det anbefales og ta med badeklær i ryggsekken og koble av med en liten dukkert underveis på den fantastiske stranden.


Tulúm – Mexico