Riga

  • 0

Riga

Byen ble grunnlagt i 1201. For tiden har den en befolkning på rundt 815 000 mennesker og innenfor byens grenser sitt område på 307 kvadratkilometer. Byen Riga er hovedstaden i Republikken Latvia samt å være det geografiske sentrum av de baltiske stater som også Litauen og Estland.

Riga er ikke bare en transport sentrum eller en bedrifts by som har mange kulturelle arrangementer og internasjonale utstillinger. Det er også selve hjertet i økonomien i landet i Latvia. Riga har også det største universitetet i landet. Det er mange konferanser og vitenskapelige seminarer som finner sted i byen hvert år.

Det er mye å gjøre også på den underholdningsrike delen av Riga. Her finnes det kasinoer, mange restauranter, nattklubber og teatre. Det er også mange museer som er verdt å besøke, enten de er av historiske eller kunstneriske sjel. 

Riga er en flott by hvor man kan slappe av på kafeen i løpet av sommeren og ta en øl.

I løpet av sommeren byr Riga på piknik på stranden og det er et flott sted å slappe av og ta noen avkjølende bad. Temperaturen i byen varierer og den gjennomsnittlige temperaturen i januar er -5 ° C (23 ° Fahrenheit) og i sommermånedene er den gjennomsnittlige temperaturen 17 grader C (63 ° Fahrenheit).

Riga og Latvia har i mange år vært blant de mest populære SPA-destinasjonene i Baltikum og Østersjøområdet og Nord-Europa. Landets SPA-hoteller var populære reisemål allerede i Tsarens Russland. Idag – nesten 100 år senere, fremstår de som mere moderne – og mere populære enn noengang tidligere.


Latvia

Våre destinasjoner i Latvia

Riga

Jurmala