Latvia

  • 0

Latvia

Latvia er en av Nord-Europas mest spennende steder, gjemt i over et halvt århundre av den sovjetiske okkupasjonen.

Før okkupasjonen var Latvia et av de mest dynamiske delene av Europa med spennende muligheter. Etter sammenbruddet av det sovjetiske systemet, er Latvia nå i ferd med å gjenvinne sin styrke og plass i verden.

Det er mye å gjøre og se i Latvia fra uberørt natur til historiske bygninger helt tilbake til dagene da det var storhandel i Hansaforbundet. Du kan også se elementer av den sovjetiske revolusjonen – og du lurer på hva som kunne ha vært uten disse forferdelige år! Kom og opplev dette helt spesielle landet hvor mulighetene for en spennende fremtid står i rekke og rad.

Turismen i Latvia blir større for hvert år som går og folk begynner å besøke dette vakre landet som bare har vært åpen litt over 15 år etter at landet fikk sin uavhengighet fra det tidligere Sovjetunionen.

De viktigste turiststedene i Latvia er hovedstaden Riga og det nærliggende samfunnet ved sjøen heter Jurmala. Riga er en kulturell by som har skjønnhet, god mat, mange hoteller og stor arkitektur. De mindre byene i Latvia som ligger på landet har mange attraksjoner og kan være verdt et fantastisk besøk. I den vestlige delen av Latvia er Kurzeme regionen det mest attraktive turistmålet som har vakre byer på kysten og nydelige naturlige attraksjoner.

Fakta om Latvia

  • Offisielt navn: Republikken Latvia
  • Hovedstad: Riga
  • Folketall:  2 290 237
  • Areal: 64 589 km²
  • Styreform: Republikk
  • Valuta: Latviske lat (LVL)
  • Språk: Latvisk
  • Retningsnummer: +371

Latvia

Våre destinasjoner i Latvia

Riga

Jurmala