Jurmala

  • 0

Jurmala

Jurmala er en by i Latvia med en befolkning på omlag 55 000 innbyggere og ikke lange strekningen unna Latvias hovedstad Riga. Jurmala er en ferieby med strender langs Rigabukta ved munningen til Lielupe. Jurmala fikk bystatus først i 1959 og under Sovjetunionen var byen ett populært feriestad om sommeren for lederne av kommunistpartiet. Det ligger mange store flotte strandhus og store hotellkompleks igjen etter denne tiden, men mange har forfalt siden da.

I dag er Jurmala kjent for sine flotte spa annlegg, kun 20 minutters kjøring fra Riga sentrum og man kan se et Jurmala i vekst for turisme og at byggingen av nye eksklusive villaer, hytter og leiligheter springer frem, etter at mange nyrike fra Russland fortsatt verdsetter denne kystperlen og invanderer byen sommerstid langs kysten.

Jurmala byr ikke bare på spa og velvære, men tilbyr koselige markeder med butikker av alle slag for deg som elsker og shoppe og ikke minst samler på souvenirer av alle slag. Er du på ferie i Riga, kan Jurmala anbefales på det sterkeste et besøk for nye opplevelser.

Vi gir deg noen tips og ideer om hva du kan se og gjøre i denne flotte byen. Jurmala er en koselig liten by man burde ta en nærmere titt på.


Latvia

Våre destinasjoner i Latvia

Riga

Jurmala