Cozumel

  • 0

Cozumel

Cozumel er berømt som turiststed, spesielt for dykking.

Øya ligger to mil fra fastlandet og all transport foregår med båt.

Rett utenfor Yucatan Peninsula så finner man Isla Cozumel. Her kan man tilby dykking i perfekte bildeomgivelser. Med slående korallrev, til levende marine liv og krystallklare vann. Cozumel Mexico var den best bevarte hemmelighet helt til en ung Jacques Cousteau «oppdaget» den i 1960-årene.

Øya har verdens nest største koralrev og under havets overflate åpner det seg en helt ny verden med fisk i utallige former og fasonger. Å være på en karibisk øy som Cozumel er behagelig for det meste av året. Derimot så er september til november de månedene som det er mest ustabilt og «hurricane season» er igang. Skal man reise i den perioden som er absolutt best så anbefaler man april til august. Da er det som regel rolig, men likevel folkeliv og prisene har en tendens til å være mye lavere enn i høysesong. Tidlig i mai foregår den årlige festivalen El Cedral, en ukelang feiring av Rodeos, tyrefekting, øl og en gigantisk krusifiks av typen visceral arrangement Hemingway ville ha elsket.

Cozumel`s gater er relativt trygt og rolig med dusinvis av butikker, barer og restauranter. Den største faren er turister som kommer med cruiseship for å bli solbrent og kjøre vannscootere. Så det beste er å pakke rikelig med solkrem og ta med en hatt. De beste strendene finnes på vestkysten av øya..


Cozumel – Mexico