Roma

  • 0

Roma

I antikken var Roma hovedstad i Romerriket, datidens suverent største og mektigste stat.

Roma er et eneste stort utendørsmuseum. Hvor enn man snur seg, finnes det spor etter det som i nesten tusen år var verdens mektigste rike. De arkeologiske severdighetene er ikke mindre enn imponerende. Den dag i dag er Roma hovedsete for den katolske kirkens overhode, paven.

Byen har en storhet som ingen annen by, men er samtidig svært italiensk – dvs. tidvis kaotisk. 

Gjennom byen renner elven Tiber, og byen lå opprinnelig på en høyde langs denne elven, men har vokst og spredt seg utover.

Roma er ingen kystby, men ligger litt inne i landet fra Middelhavet.

 Det finnes en rekke severdigheter i Roma. Attraksjoner som anbefales på en storbyferie til Roma kan være Campo de’ Fiori, et populært torg sentralt i Roma.

Colosseum

Colosseum, verdens største amfiteater, Forum Romanum, et sentrum for Romas religiøse og offentlige liv med senatet, domstoler og templer liggende lang datidens mest berømte gate, Via Sacra. Pantheon, et prakteksemplar på romersk ingeniørkunst.

Peterskirken

Peterskirken i Vatikanet (San Pietro in Vaticano) er kristendommens største monument. Piazza Navona, en av de mest populære turistattraksjonene i Roma. Spansketrappen (Scalinata di Spagna). Den 138 trinn lange trappen går fra Piazza di Spagna opp til kirken Trinità dei Monti. Trevifontenen (Fontana di Trevi) den største og mest berømte fontenen i verden.


Roma – Italia