Oppfyll sporstbildrømmen i Barcelona

  • 0

Oppfyll sporstbildrømmen i Barcelona

I garasjen på femstjernershotellet Sofia står luksusbilene linet opp på rekke og rad.

Alle har vel drømt om å sitte bak rattet på en Lamborghini, Ferrari eller Nissan GT-R og kjenne hestekreftene utfolde seg. I Barcelona kan drømmen gå i oppfyllelse.

Tekst: Ina Øien

I samarbeid med Drive Me Barcelona tilbyr Travelbakery kjøring med luksussportsbiler som Lamborghini, Ferrari, Aston Martin og Nissan GT-R. Bak rattet på din favoritt sportsbil kan du oppleve en av Europas mest populære storbyer fra fire hjul. Velg mellom city sightseeing, halvdagsturer langs Costa Brava-kysten eller tur opp Tibidabo-fjellet, hvor du har fantastisk utsikt over Barcelona. Og vil du virkelige teste hestekreftene, kan du prøve bilene på racingbane.

– Dette er den ultimate opplevelsen for alle bilinteresserte. Her kan du reise til Barcelona, en storby med fotball, øl, tapas, strand og mye moro, og i tillegg kjøre «super-cars». En once in a lifetime-opplevelse, sier Johnny Kjeverud, daglig leder i Travelbakery.

Millionbiler

Han tok med seg en gruppe på åtte personer fra Norge som fikk prøvekjøre disse luksussportsbilene, som koster fra 1,5 til godt over 3 millioner kroner. Det var mange brede smil og store øyne da deltakerne ankom garasjen på femstjernershotellet Sofia, der bilene stod linet opp. Deltakerne fikk deretter bli med på en 90 minutters kjøretur opp fjellet Tibidabo – en tur som byr på bratte veier, krappe svinger og panoramautsikt over Barcelonas skyline.

– Det var helt fantastisk!

To av deltakerne var Thor Håkon Engen (32) fra Hamar og Sven Erik Sjølie (42) fra Rena, begge over snittet interessert i bil.

Thor Håkon Engen er storfornøyd med å få prøve Lamborghini.

– Det var helt fantastisk! Eksepsjonelt! Jeg er glad i fart og spenning og har alltid brydd meg mye om bil. Det var en av mine store drømmer som gikk i oppfyllelse da jeg fikk kjøre Lamborghini og Aston Martin, sier Engen, som gjerne kunne tenkt seg lengre tid på veien.

Også Sven Erik Sjølie var godt fornøyd med kjøreopplevelsen.

– Det var kjempemoro! Helt fantastisk å få prøve biler som du med relativt stor sannsynlighet aldri kommer til å ha råd til selv noen gang. Jeg fikk kjørt begge de to som var drømmen min – en Ferrari 458 Spider med «bare» 570 hester og ikke minst Lamborghini. Jeg har vært fan av Lamborghini helt siden Countachen kom på 70-tallet, forteller Sjølie, som ikke klarer å velge en favoritt blant de to.

– Begge bilene var sinnssykt rå. Jeg skal ikke si at det var en once in a lifetime-opplevelse, for jeg kommer helt sikkert til å prøve igjen. Man blir litt bitt av basillen.

Eksklusiv opplevelse

Også Trond Nyhus (52), daglig leder for Circle K Vangsveien, var med på turen. Han kjører til daglig en Passat GTE, som er en hybridbil. På turen opp til Tibidabo fikk han prøvekjøre Ferrari California og Nissan GT-R.

– Hele opplegget og opplevelsen var utrolig bra, fra ende til annen. Det ga et eksklusivt inntrykk helt fra starten av, da vi kom inn på dette flotte hotellet og gikk ned i garasjen, som var ekstremt strøken, og så disse utrolig bra bilene. Jeg kunne tenkt meg enda litt lengre tid på veien eller banekjøring, men når vi først var på tur, så var det veldig kult, sier Nyhus, som likte Ferrarien aller best.

– Den var rød, interiøret var perfekt og lyden helt super. Akkurat sånn en Ferrari skal være.

Nesten hvert år reiser Nyhus på utenlandstur med en forhandlergruppe i regi av Circle K. Han ser ikke bort ifra at en fremtidig tur kan gå til Barcelona med en ny runde bilkjøring.

– De som har interesse for bil vil garantert være med, men jeg tror det blir vanskelig å få med alle. Det kan være en frivillig aktivitet for de som ønsker det, sier Nyhus.

Once in a lifetime

Samarbeidet mellom Travelbakery og Drive Me Barcelona er relativt fersk. Daglig leder Johnny Kjeverud håper tilbudet vil slå an blant bilinteressert.

– For mange er det en stor guttedrøm å kjøre sånne biler. Da man kjører gjennom gatene stopper folk og tar bilder, de roper og gir deg tommelen opp. Du føler deg ganske kul. Men ja, det koster. Det er ikke den billigste utflukten eller muligheten til å oppleve noe, men samtidig er det ikke noe man gjør hver dag. For mange er dette en once in a lifetime-opplevelse som man lever lenge på, sier Kjeverud.

Og for de som vil ha enda mer fart og spenning, kan turen avsluttes med helikopter-sightseeing

For mer informasjon og priser, ta kontakt med Travelbakery.