Segway-sightseeing i Barcelona

  • 0

Segway-sightseeing i Barcelona

Er du lei av å traske rundt til fots og vil oppleve byen på en litt annerledes og morsom måte? Prøv Segway-sightseeing.

Tekst: Ina Øien.

Segwayer har tatt Europas storbyer med storm etter at de for alvor kom på banen for rundt ti år siden. Barcelona er intet unntak.

– Segway-sightseeing er kjempepopulært. Vi har 60 Segwayer og de er opptatt stort sett hele tiden, sier en av guidene hos Barcelona Segway Tour, som er ett av byens to offisielle Segway-selskaper.

Turer på 1 til 3 timer

Selskapet holder til ved triumfbuen i Barcelona og tilbyr seks forskjellige turer med varighet fra én til tre timer. Opplev Barcelonas populære havneområde, se noen av Gaudís mest berømte byggverk, inkludert Sagrada Familia, besøk den vakre høyden Montjuïc med de mange idrettsanleggene som ble brukt under byens sommer-OL i 1992, eller ta en kort prøverunde i Ciutadella-parken, hvor du blant annet finner Catalonias parlament, nasjonale kunstmuseum og dyreparken i Barcelona.

Beste formen for sightseeing

– Segway-sightseeing i en storby som Barcelona er helt gull. Du kommer deg frem overalt, sammenliknet med sightseeingbuss hvor du blir sittende fast i trafikken og ikke får med deg halvparten av hva du gjør på en Segway. Du kommer deg litt høyere enn de som går, så du ser bedre, samtidig som du dekker store distanser, sier Johnny Kjeverud, daglig leder i Travelbakery.

Han mener Segway- og sykkel-sightseeing utvilsomt er de beste måtene å oppleve byen på.

– Har du ikke prøvd Segway før, du bare prøve. Du får opplæring av en guide som lærer deg hvordan du håndterer Segwayen. Du kommer til å elske det, sier han.

Lokal guide

På alle turene er det med en lokal guide som viser vei gjennom byen og forteller om Barcelonas historie og severdigheter. Du følger gang- og sykkelstier og bruker fotgjengerfelt for å krysse veier. Føler du deg usikker på Segwayen får du god hjelp av guiden.

– Man lærer fort, men man må hele tiden følge godt med på både trafikken og hvor man kjører. Vi har hatt fem personer som har kjørt fra bryggekanten og rett ned i havet, sier en av guidene hos Barcelona Segway Tour.

Det gjelder altså å følge med.

Er du interessert i Segway-tur i Barcelona, ta kontakt med Travelbakery.